Blogg, Miljö

Tvättkaos

Tvättstugan e bäst!

Att tänka på miljön hör till allas vårt ansvar. Vi kan inte längre förbruka el och vatten utan tanke på morgondagen utan måste få in ett miljötänk i vardagen. Förutom den moraliska belöningen det innebär att tänka på miljö är inte den enda aspekten. Att förbruka mer än nödvändigt innebär onödiga kostnader och straffar plånboken i onödan. Det är inte säkert att det är bra att hålla fast vid en gammal miljöbov till tvättmaskin för att slippa köpa en ny.

Undvik paniktvättningar när du inser att strumplådan börjar bli tom. Planera istället din tvätt så att du slipper köra med halvfull maskin. Kolla i instruktionerna till din tvättmaskin så du vet hur många kilo du kan stoppa i. Är du osäker på hur mycket kläderna väger kan du använda badrumsvågen. Ha gärna en tvättdag där du sorterar upp allt som behöver köras i högar för att garantera maxade maskiner.

En annan viktig sak är att använda rätt dosering. Ett vanligt fel många gör är att ösa på utan eftertanke vilket gärna slutar med att det blir för mycket tvättmedel. Tvätten blir inte renare ju högre dos tvättmedel som används. På tvättmedelsförpackningen finns det en doseringstabell som visar exakt hur mycket som går åt per maskin. Det gäller också att använda sig av ett bra tvättmedel. Stirra dig inte blind på priset utan kolla hur många tvättar du får ut av paketet. Kolla också om det är ett ekologiskt tvättmedel och vilka rekommendationer som finns.

Gör en lyckodans i tvättstugan så blir livet lite roligare!

Malin/Kidsagency

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *